Manager Bedrijfsbureau

Tijdelijk gesloten

Manager Bedrijfsbureau

Prominent De Lier

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Min. 10 jaar relevante werkervaring, waarvan min. 5 jaar management ervaring in relevante omgeving
 • Brede ervaring in planningsprocessen en/of logistiek administratieve processen
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal
 • Initiatiefrijk, analytisch vermogen, verbindend, resultaatgericht en daadkrachtig

Wat krijg je?

 • Vanaf €5.000 bruto p/m (+bonus)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
 • Collectieve bedrijfspensioenregeling

Wat doe je?

 • 40% Projecten opzetten en monitoren
 • 20% Afstemmen van de klantwens
 • 20% Data analyse
 • 20% Intern overleg met andere afdelingen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Manager Bedrijfsbureau bij Prominent draag je zorg voor een efficiënt ketenproces voor de verschillende productgroepen van DOOR. Dit betekent dat je inkomende en uitgaande transportstromen in goede banen leidt. Denk hierbij aan de aanvoer, opslag, voorraadbeheer, toevoer- en verwachtingsmanagement, planning en orderverwerking. Je gaat regelmatig met de afdeling Inkoop in gesprek om verpakkingsmaterialen en voorraadbeheer met hen af te stemmen. Ook draag je zorg voor de juiste bezetting van de functies op het Bedrijfsbureau, met een heldere taakverdeling. Verder assisteer je de directie, de afdeling Finance en andere managers bij planningen, berekeningen (kostprijscalculatie) en controles die vereist zijn voor Prominent.

Je werkt nauw samen met 2 Locatiemanagers en de Manager innovatie- en procesoptimalisatie. Ook spar je regelmatig met de Sales en Marketing afdelingen, en je leidt het Operationeel Overleg tussen Sales, Marketing en BB. Je vervult een centrale rol tussen de verschillende afdelingen waarin je een verbindend persoon bent. Het gaat om een nieuwe functie in een veranderende omgeving waarbij de afdeling ook op een nieuwe plek in de organisatie wordt gepositioneerd.

Je komt als Manager Bedrijfsbureau binnen de Coöperatie DOOR te werken; de leden van telersvereniging Prominent zijn allen tevens lid van DOOR. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van het product. Alle tomatentelers binnen DOOR zijn op hun beurt lid van Prominent.

Als je het leuk vindt om nieuwe projecten te initiëren en coördineren en je er tegen kunt dat er soms veel belangen op het spel staan, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Manager Bedrijfsbureau

Ik heb een leuke dag wanneer ik een combinatie doe van verschillende werkzaamheden. Bijvoorbeeld als ik interessante meetings heb met meerdere afdelingen/stakeholders en ik vervolgens samen met de Productmanager een plan uitwerk voor een nieuwe regeling.

Ik heb een minder leuke dag wanneer er flink doorgeakkerd moet worden om een deadline te halen. Dit vraagt om een goede dosis analytisch vermogen en rekenkracht.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
  • Overleg met afdeling Inkoop
  • Project monitoren
  • Project uitwerken met Productmanager
  • Lunch
  • Overleg Productgroepmanager
  • Actieplan opstellen
  • Projectplannen afstemmen met management en valkuilen signaleren
  • Lunch
  • Overleg met leidinggevende
  • Kostprijscalculaties maken en mail afhandelen

Voorbeeld uit de praktijk

Je wilt onderzoek doen naar de mogelijkheden m.b.t. optimalisatie van het voorraadbeheer. Hoe ga je te werk?

Je inventariseert intern bij de verschillende afdelingen welke knelpunten en/of verbeterpunten worden gezien. Op basis van beschikbare data onderzoek je in hoeverre deze knelpunten ook werkelijk tot inefficiëntie leiden. Vervolgens bekijk je met elkaar welke prioritering toegepast moet worden, op welke gebieden je kunt optimaliseren en wat ervoor nodig is om dit te bereiken. Van daaruit wordt het budget opgesteld en aangevraagd en kunnen de acties uitgezet worden. Na implementatie monitor je de optimalisatie en stuur je bij waar nodig.

Groeipad

Bij Prominent krijg je alle ruimte om te groeien binnen onze organisatie. Op welke plek binnen de organisatie je ook zit. Geef je wensen aan; wil je een opleiding volgen of een stap in je carrière maken? Ze gaan samen met jou op zoek hoe je kunt doorgroeien en op welke plek jij het beste tot bloei komt.

Manager Bedrijfsbureau

Werken bij Prominent

Prominent is een innoverende specialist in tomaten. Het is hun passie om elk type consument dagelijks te laten genieten van onze gezonde en smaakvolle producten. Deze producten worden geteeld door onze telers; toonaangevende producenten van topkwaliteit tomaten. Onze organisatie bestaat uit drie eigen teeltbedrijven en 29 aangesloten telers met in totaal 420 hectare tomaten. De twee verpakkingscentra, te weten Prominent De Lier en Prominent Maasland verpakken 71 miljoen kilo tomaten per jaar op volautomatische verpakkingslijnen voor de grootste supermarktketens in Europa. Prominent is een productgroep binnen Coöperatie DOOR; de leden van telersvereniging Prominent zijn allen tevens lid van DOOR. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van het product. Alle tomatentelers binnen DOOR zijn op hun beurt lid van Prominent.

DOOR “House of leading Brands”  zorgt ervoor dat miljoenen mensen de beschikbaarheid hebben tot gezonde vruchtgroenten: komkommer, tomaten, blok- en puntpaprika’s en aubergines. Met circa 40 ondernemers en 600 hectare glas is DOOR een vooraanstaande speler in de markt. De focus van DOOR ligt op verkoop & marketing, innovatie en het faciliteren van de leden op tal van gebieden als verpakken, voedselveiligheid en verduurzaming.

 • Hoofdkantoor in Westland
 • Leveringen in heel Europa
 • 25% / 75%
 • Gemiddelde leeftijd is 39 jaar
 • 106 werknemers

Collega's

Jacco Besuijen (36) - Manager Inkoop

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Prominent kwam direct op mij over als een professionele Westlandse club. Het bood mij op het startpunt van mijn carrière alle kansen en mogelijkheden.

Wat was je vorige baan?
Transportplanner.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd met het gezin doorbrengen, snowboarden, of een biertje met vrienden.

Jessica Dedrog - van den Hoek (39) - HR Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben gaan zoeken naar vergelijkbare functies in het dynamische Westland. Daar zag ik de vacature van Prominent, deze sprak mij direct aan en heb meteen contact gezocht. Alle ontwikkelingen waar Prominent mee bezig is, dat geeft je energie, het bruist altijd. Ik hou ervan!

Wat was je vorige baan?
HR Adviseur - Green Partners (DFG).

Wat doe je in je vrije tijd?
Uiteten, koken, borrelen met vriendinnen, er op uit met het gezin, crossfit en wandelen.

Nick van Katwijk (37) - Infra / Tech Lead

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Prominent is via via op mijn radar gekomen, na een aantal gesprekken was het mij duidelijk: een bedrijf met een ambitie en een plan, daar wil ik graag mijn steentje aan bij dragen.

Wat was je vorige baan?
IT Infrastructure Consultant - Avanade.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik graag buiten met mijn gezin, maar er wordt ook af en toe een Netflix serie gebinched.

Luuk van Vliet (26) - Data Analyst

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie Logistics Management wilde ik mezelf ontwikkelen op het gebied van data analyse. Tijdens mijn studie was ik al werkzaam in de AGF en deze dynamische wereld is me altijd goed bevallen. Bij Prominent ben ik via een open sollicitatie binnengekomen en heb ik alle ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Logistics Management aan Hogeschool Rotterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness en piano spelen.

Caby Flaton (50) - Teamleider Kwaliteitscontrole

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
DC prominent is in januari 2000 opgericht. Ik ben toen benaderd door de logistiek manager om bij DC Prominent te komen werken. Na het eerste gesprek was ik direct enthousiast en ben in maart begonnen.

Wat was je vorige baan?
Kwaliteitscontroleur - The Greenery.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbaltraining geven, voetbal kijken en met vrienden op het terras zitten.

Romy van Wijk (24) - HR Assistent

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik hier besloot te gaan werken was ik erg te spreken over de mentaliteit die het bedrijf kent. Iedereen is een echte doorzetter. Daarnaast is de sfeer erg informeel. In zo'n bedrijf wilde ik graag werken!

Wat heb je gestudeerd?
HBO Human Resources Management.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bootcamp, afspreken met vriendinnen en lezen.

Helga van Marrewijk (59) - Manager Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik ruim 20 jaar zelfstandig communicatieadviseur. Omdat ik al een paar jaar voor Prominent en DOOR mocht werken wist ik goed waar ik aan begon toen ik op 1 januari de overstap maakte naar een vaste baan. Samen met leuke collega's bouwen aan een mooie organisatie en veelbelovende merken.

Wat was je vorige baan?
Zelfstandig adviseur binnen een maatschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten zoals wielrennen, maar ook lezen en de film en theater bezoeken.

Roy van Meel (37) - Teamleider Technische Dienst

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een bedrijf waar ik als teamleider Technische Dienst zelfstandig kan werken en verantwoordelijkheid krijg. Ook vond ik het belangrijk dat de organisatie groeit en blijft ontwikkelen. Nu werk ik er drie jaar en deze drie punten zijn zeker waargemaakt.

Wat was je vorige baan?
Vuurwerkdeskundige bij een pyrotechnisch bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lekker met de handen bezig zijn.

Bastiaan (19) - Stagiair

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mijn opleiding moest ik een afstudeerstage gaan lopen. Omdat ik als vakantiebaantje al werk bij 1 van de telers viel DC Prominent op in de lijst. Het leek mij interessant om te zien wat er gebeurt met de tomaten nadat ze uit de kas gaan.

Wat was je vorige baan?
Student op het MBO Westland

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen en met vrienden leuke dingen doen.

Kornelia Kulik (43) - Supervisor verpakking centrum Prominent De Lier.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik merkte al snel dat je binnen Prominent goed in kan door groeien en daar was ik precies naar opzoek. Tevens voelde het sollicitatiegesprek heel vertrouwd aan.<br />

Wat was je vorige baan?
Teamleider Kleinpak in Barendrecht bij de The Greenery

Wat doe je in je vrije tijd?
Voor mijn vogel zorgen en op vakanties te gaan.

Piet Pruijsen (42) - Afdeling Inslag

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een baan met veel uitdaging en regelmaat. Dat vond ik bij Prominent. Er heerst een positieve sfeer.

Wat was je vorige baan?
Vrachtwagen chauffeur.

Hans van Hemert (0) - Coördinator binnenkomende goederen.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Helaas was ik door corona zonder werk komen te zitten. Ik kwam toen dit bedrijf tegen en ik had hier gelijk een goed gevoel bij. <br /> <br />

Wat was je vorige baan?
Bedrijfsleider David van Schie party verzorging.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lekker genieten.

Interessante baan?